Театарска претстава “Надвор паѓа снег”

Центарот за култура во  Кичево на 26.11.2019 година ја донесе претставата „Надвор паѓа снег“, аутор Виченцо Салем, во режија на Ќендрим Ријани во која претстава глумат: Тримош Рамадани, Блерим Исмани, Петрит Незири и Музафер Етеми.

Помошник режисер е Фитим Селими, Петрит Бакали е надлежен за сценографијата, Едлира Ќушка костумограф, а делото го преведе Хервин Чули.

„Надвор паѓа снег“ ги покажува животите на тројцата браќа, кои живеат во куќа откако мајка починала , оставајќи  богатство, но го напишала само во името на болниот син Чичос – личност со невротични и нарушувања на расположението, што го отежнува животот со него, така што со него живее само неговиот постар брат, Стефано.

Границата помеѓу нормалното и ненормалното е само оружје за моќ. Во создадените нови околности, другиот брат Ензо се враќа од патувања со единствена цел да го искористи богатството оставено од неговата мајка.

Под тепачката околу тоа кој ќе го добие богатството и сомнежот дека можеби починала мајката на трите браќа кои починале од предозирање со морфиум, ќе каже како продолжиле околностите во животот на трите трагикомични ликови.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.