Манифестација „ Денот на албанската азбука„

По повод на Денот на албанската азбука во нашиот Центар се одржа манифестација исто како и минатата година. Манифестацијата ја започна учениците од гимназија „Дрита“.

Гости беа АКС Општеството од Либражд.

Програмата беше збогатена со многу музички точки и песни од:

Основно училиште „Санде Штерјоски“ Кичево

Основно училиште „Милто Гура“

Основно училиште „Реџи Рушит Зајази“

Основно училиште „jerерѓ Кастриоти Скендербеу“ Србица

Основно училиште „Фаик Коница“ Грешница

ОУ „Наим Фрашури“ Јагол; Туин.

Средното музичко училиште во Тетово предводено од солистот Јетмир Мехмеди ги претстави следниве точки:

Ленарт Куртиши – Романтика

Сидит Халити- валцер на композиторот Рафет Руди

Виолина на Бенџамин Менга со точка „На мојата земја„

Сидрит Халити – гитара со точката „Што минав„

Бенџамин Менга Трио (виолина)

 Абдула Џафери (кларинети)

Балетската група од Кичево предводена од Марсела Адили.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.