Кинопроекција на филмот „Враќање„ од режисер Кастриот Абдули

Филмот се снимал во копродукција на Центарот за кинематографија од Косово и Република Северна Македонија.

Една од женските главни улоги во филмот е француската актерка Делфин Депарѓе, внука на светски познатиот актер Жерар Депарде. Играа и: Селман Локај, Хазир Ш. Хазири, Лиридона Шеху, Сефета Ругова и  покојниот Сефедин Нуредини.

Исто така, чест ни беше да го имаме и режисерот Кастриот Абдули со тимот што го продуцираше филмот Хазир Хазири, Селман Локај, Зени Балаџи, Изет Кури и Исмаил Касуми.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.