Изложба на скулптури од Марјан Стојаноски

Во нашиот Центар за култура се одржии изложбата на скулптури од познатиот скулптор Марјан Стојаноски

Изложбата беше составена од 6 скулптури во метал, од кои три беа ротирачки, а три статични и го носат заедничкиот наслов „Традиција – жена″, како продолжение на неговиот проект „Феникс”.
Изложбата е авангардна зашто е ретка на нашите простори.

Според скулпторот Марјан Стојаноски делата ја носат пораката за издигнувањето и кога човекот мисли дека нема надеж.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.