Комедија на Молиер “Болниот за памет” организиран од учениците на ОСУ “Санде Штерјоски” Кичево

Учениците од основното училиште “Санде Штерјоски” ја играа комедијата на Молиер “Болниот за памет”, кој на забавен начин ја претставува човечката реалност. Комедијата беше подготвена од страна на учениците, има врска со еден интересен поглед на светот.
Некои од улогите што играа во оваа претсатава се:
АРГАН – Татко на Анџелика, тој сака ќерката да ја ожени со доктор дебил и осамен човек.
АНЏЕЛИКА – убава девојка, чиешто срце удира за Клеантин, љубовта кого се противи Арган.
БЕЛИНА – Втора жена на Арган Или инаку маќеата на Анџелика.
ТУАНЕТА – паметна слугинката, таа го штити апсолутното право на Анџелика.
БЕРАЛД – Забавен лик, братот на Арган, кој се обидува да го забавува својот сопствен самопознат брат.
И други интересни улоги како докторот Дефо, Томаи, фармацистот и сл.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.