Филмот “Незаборавно пролет во заборавеното село”

Во Центарот за култура- Кичево се појави играниот филм “Незаборавно пролет во заборавеното село” во режија на Куштрим Бектеши .

Филмот е снимен во селото Ѓономал во Корча. Во филмот се вклучени голем број на глумци од Македонија, Косово, Албанија и Бугарија, меѓу кои: Шкумбин Истрефи, Осман Ахмети, Адем Карага, Ндричим Џепа, Луан Јаха, Салаетин Билал, Музбајдин Ќамили, Вјолца Бектеши Хамити, Адриана Матоши, Диана Спасова, Хисмет Рамадани, Муса Исуфи, Ервин Бејлери, Ромир Зала, Адриан Азири, Бујар Ахмети, Тауланта Далипи, Мона Мустафа, Сокол Хајрулаи, Илире Виница, Веби Ќерими, Музафер Етеми, Бесмир Битраку, Лили Чадарова Сучева, Амернис Нокшичи Јовановска, Емине Кадриу, Флора Кадриу, Мухамед Арифи, Мендим Муртези, Теута Ајдини Јегени, Дрита Каба Карага, Елхаме Билали, Хајрулах Рамизи, Зијадин Муртези, Васке Ничо, и сл…

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.