Промоција на книгата “Дева Марија и по втор пат искушена”

Во Центарот за култура се одржи промоцијата на книгата “Дева Марија и по втор пат искушена”

Дева Марија чекореше со крупни но сигурни чекори,од својот пат ги отстрани сите сопки,за кои другите мислеа дека не се големи препреки.Таа не одлучи да живее,таа одлучи што поскоро да роди свое потомство на кое ќе му се радува,кое ноќта ќе и ја преобрази во ден и обратно…

Ова е само дел од романот во кој се раскажува без илузии.
Маја Арминовска поставува високи димензии во овој втор дел од нејзиното заодување во реализација на темата.

You may also like...

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.